Nya Frisöravtalet 2017

Nya programuppdateringen är klar.  Se första sidan i programmet för mer information.  Innan ni kör Juni-lönen ska ni uppdatera programmet.

 

Klicka här för att se delar av frisöravtalet 2017 

 

Om frisöravtalet

Vid förhandlingarna om årets frisöravtal var det återigen svårt att komma överens. Helt klart är att dagens samhälle styrs av andra värderingar mot bara ett antal år sedan. Vi har en ny generation personal och en ny generation kunder som har andra krav mot tidigare.

 

Handels har i årets förhandlingar bland annat krävt hälsokontroller för frisörer och höjt branschvanetillägg för erfarna frisörer. Frisörföretagarna har bland annat krävt tydligare lojalitetsrelger och längre provanställningar. För Handels är det självklart att löneökningarna ska följa det märke som gäller för de flesta kollektivavtal på arbetsmarknaden. Frisörföretagarna krävde att löneökningarna ska hållas på en lägre nivå än så.

 

Avtalsmärket som  Frisörföretagarna har förhållt sig till är 6,5 procent över tre år, vilket dels uppnås via höjning av de fasta lönedelarna, dels via den årliga prisutvecklingen.  Vidare innehåller avtalet tydligare och mer tidsanpassade lojalitetsbestämmelser, förlängd provanställning till åtta månader, en sjuklöneberäkning på 80 procent av lönen i enlighet med sjuklönelagen, tydligare regler för hur friskvårdsbidrag och arbetskläder ska hanteras.
Under avtalsperioden påbörjas även en avsättning till hälsokontroller, vilka påbörjas vart tredje år från 2020.

 

Källa: frisor.se , handelsnytt.se

Publicerad: 2017-05-18 15:46